*

Otto Lehto vapaus, totuus ja rakkaus

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukupuolisensitiivisyys

Sukupuolisensitiivisyys opetustyössä - mitä se on?

Postwittgensteinilaisessa informaatioteknologian ympäröimässä käsitemaailmassa lähes jokainen tuntuu  kuvittelevan kykenevänsä hallitsemaan olevaa intersubjektiivista havainneavaruuttaan syöttämällä siihen oman käsitteenmuodostusapparaattinsa läpi siivilöitynyttä merkityssisältöä symbolisina merkkijonomuodostelmina, jossa henkilön itsensä valitsemat avainkäsitteet usein korostuneina ohjaavat diskurssipolkuja henkilön toivomaan lopputulemaan :)

Tytöt ja pojat samaan muottiin, koska erilaisuus on rikkaus

Tämä blogi sai kimmokkeen nyt jo kuukauden vanhasta lehtijutusta, josta lisää alempana. Sekä maailman menosta ylipäätään. Nimittäin tasa-arvon nimissä koitetaan nykymaailmassa asettaa tyttöjä ja poikia samaan muottiin. Samaan aikaan väitetään, että erilaisuus on rikkaus. Erilaisuus on rikkaus, vaikka kaikista yritetään väkisin tehdä samanlaisia?

 

Gender-ideologia ei säästä kaikkein viattomimpiakaan :)

Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut uuden neuvolaoppaan, jossa kannustetaan pois kaavamaisista sukupuolirooleista :

     "Uusi opas Sukupuolten tasa-arvo neuvolan asiakastyössäMiten tukea vanhempia ja lapsia sukupuolten tasa-arvon näkökulmasta? auttaa neuvolan terveydenhoitajia ja muita sosiaali- ja terveysalan työntekijöitä toteuttamaan sukupuolten tasa-arvoa käytännön työssään lapsiperheiden kanssa.

Sukupuolisensitiivisyys varhaiskasvatuksessa - opinnäytetöitä

Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema Tasa-arvoinen varhaiskasvatus-hanke on edennet valtavirtaistumisen tiellä jo niin pitkälle, että hankkeen käytännöllistä toteumaa on mahdollista tarkastella tutkimuksellisella otteella.

Kuluvan vuoden aikana onkin valmistunut useita lokaalisti painottuvia laadullisia tutkielmia päiväkotien ja varhaiskasvatuksen ammattilaisten valmiuksista kohdata muuttuvat pedagogiset haasteet sekä sukupuolisensitiivisen työskentelyotteen vaikutuksista lasten omiin leikkivalintoihin.

Tsemppiä tytöt!

Aivan älyttömän virkistävää kuultavaa Alf Rehnin Ykkösaamun kolumni feminismistä otsikolla Se kaikkein vaikein -ismi. Välillä tekee mieli olla Alfin kanssa eri mieltä vain koska Alf Rehn, mutta tällä kertaa en voinut kuin kiittää ja kumartaa erinomaisesta tissejä ja peppuja pursuavasta feminismin ylistyksestä.

Kirkon näkemys sukupuolisuudesta on varsin moderni

Tein tässä sairauslomani suomalla lisääntyneellä vapaa-ajalla jälleen hieman koostavaa tutkimustyötä  ja nyt tutkimukselliset otteeni kohdentuivat varhaiskasvatuksen ja nuorisotyön nykytilan arviointiin sukupuolentutkimuksellisesta näkökulmasta ihan vain internetin tarjontaan tutustumalla.

Voiko poika mennä päiväkotiin prinsessamekko päällään?

Tämä kysymys on entistä useammin esillä mediassa ja myös kasvatusalan ammattilaisten mielenkiinnon kohteena.

 

Voiko lapsella olla kaksi geneettistä isää?

1800-luvun darwinismista ja muinaisten uskontojen pääteoksista heteronormatiivisen maailmankuvansa ammentavien mielestä tämä ei varmaankaan ole mahdollista, mutta edistyksellisimmissä tieteellisissä piireissä asia nähdään optimistisemmin :

 

"

Male same sex couples may soon be able to have children genetically related to both partners.

Scientists from the University of Cambridge and the Weizmann Institute in Israel made the discovery while conducting research into how egg and sperm cells are created.

Loogisen positivismin riemuvoitto - naiset tosiaan ajavat paremmin :)

Ulkomailla tehdyn tuoreen tutkimuksen perusteella voidaan nyt viimein todeta naisten voittavan miehet ajotaidoissa puhtaasti 11-2.

 

Tasa-arvoinen kohtaaminen päiväkodissa-hanke

OKM:n rahoittama "Tasa-arvoinen varhaiskasvatus"-hanke  kokonaisuutenaan on ehkä viimeisten vuosikymmenten mullistavin varhaista oppimista ja lasten autonomisiksi ihmisiksi kasvamista tukeva pedagoginen oivallus :

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä