*

Otto Lehto vapaus, totuus ja rakkaus

Nato

Sauli Niinistön on vastattava sanoistaan ja teoistaan

Keskiviikko- ja torstai-iltojen television vaalikeskustelut avasivat varsinaisen vaalitaistelun. Omalta osaltani se jatkui jo perjantaina ja lauantaina käynnistyneillä puhetilaisuuksilla Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Hämeessä. Perjantain ohjelmassa oli myös Studia Generalia luento Turun yliopistossa (https://www.youtube.com/watch?v=uL7K-ms6ia4). Vielä ennen vuoden vaihdetta aion vierailla kaikissa muissakin Suomen maakunnissa.

Presidenttiehdokas Niinistö: Venäjä päättää Suomen Nato-asian - ei Suomi itse

Ylen torstaisessa presidentinvaalitentissä saimme presidenttiehdokas Niinistön esittämänä melko kattavan selvyyden siitä, milloin Suomi olisi valmis liittymään Natoon ja minkä ehtojen tulisi täyttyä, että Suomi olisi halukas Nato-jäsenyyteen.

Venäjän kansa maksaa sanktioista raskaan hinnan

Vuonna 2014 Putin ylitti EU:n sietokyvyn rajat hyökkäämällä Ukrainaan. Länsi asetti Venäjälle talouspakotteita, joihin Venäjä vastasi kieltämällä elintarvikkeiden tuonnin lännestä. Putin uhosi, että Venäjä kykenee hyvin tuottamaan itse elintarvikkeensa, ja paremmin. Kautta Venäjän kaupoista katosivat ranskalaiset juustot, välimeren hedelmät ja vihannekset, saksalaiset makkarat ja suomalaiset maitotuotteet.

Tietoa Natosta

Seppo Lavikainen, esitti mielipiteitä eräässä kirjoituksessaan, jota halusin kommentoida.  Valitettavasti en enää löydä Sepon kirjoitusta, joten julkaisen kommenttini tässä.  Hänen uskomuksensa Natosta on helppo kumota:

 

”Nato toisi tullessaan n. puolta suuremmat puolustuskustannukset, eli veronkorotukset.”

Presidentit Skyllan ja Kharybdiin välissä. Kuka on purjehdustaitoisin?

Jos Nato-vaalit olisivat olemassa, ne olisivat eduskuntavaalit. Eduskunnan enemmistön pitäisi olla reippaan ”sea changen” kannalla ja hallituksen sellainen, joka ottaa sen hallitusohjelmaansa.

Presidentit eivät diktatorisesti päätä asioista. Ehdokkaiden kantoja pitää kysyä, mutta niissä heijastuu enemmänkin puolueen tai taustaryhmän mieli. Jatkoa se ei tietenkään määrää. Politiikassa tärkeintä on olla sitoutuvinaan niin, että voi salamannopeasti ja surutta purkaa sitoumuksen.

Isänmaan etu on joskus vaatinut tällaista. Risto Ryti on kuuluisin esimerkki.

Nato, Niinistö kannattaa, kansa ei

Ei ole ihme että Niinistö ei uskalla sanoa olevansa Natoon liittymisen kannalla.  Tämän seikan esiin tuominen voisi nimittäin viedä yli puolet hänen kannatuksestaan vaaleissa ja voisi jopa käydä niin että joku sellainen ehdokas joka ei ole Natoon liittymisen kannalla, voittaisi presidentivaalit viimeisellä kierroksella.

Siispä Saulin kannattaa miettiä miten hän asiasta puhuu vaalitilaisuuksissa.

 

On sääli että Sauli on niin natomyönteinen,

muuten hän olisikin ihan hyvää presidenttiainesta.

Oletko epävarma länsimaalaisuudestasi?

Mihin "kastiin" kuulumme?  Olemmeko itää vaiko länttä? 

Vaikuttaa, että emme ole  siitä ihan varmoja.  Vaikuttaa siltä, että länsimaalaisuutemme todistelu muille kansoille on elin tärkeää. 

Minulla ei ole pienintäkään epäilystä  ettenkö kuuluisi länteen,  uskonto, kasvatus, kulttuuri kyllä siinä on länsimainen hapatus.

Jo vain,  jossakin sielun syvyyksissä on myös itäistä kaihomieltä.

Oliskohan kuitenkin niin, että olemme tässä rajalla ja vähän niinkuin toinen jalka toisella puolella tai edes toisen jalan varpaat.

Suomalaiset ja NATO

#turpo

 

eihän palovakuutustakaan kannata ottaa ennen kuin talo on tulessa.

Ovatko ruotsalaiset taas suomalaisia viisaampia?

 

 

 

Suomen EU-puolustushanke ja Nato-korvike taisivat lässähtää kuin pannukakku

”EU:n puolustusyhteistyö vietävä niin pitkälle kuin mahdollista.” totesi presidentti Sauli Niinistö Ylen ykkösaamussa 14.1.2017 (Yle Areena 14.1.2017).

Presidentti Sauli Niinistö on tyytyväinen EU:n puolustusyhteistyön syventämiseen” oli puolestaan uutisotsikko Verkkouutisissa 8.6.2017 (Verkkouutiset 8.6.2017).

Kansanäänestys Natosta - mahtava idea!

Presidenttiehdokkaat ovat puhuneet lämpimästi Nato-kansanäänestyksestä, Pekka Haavistoa lukuun ottamatta.

Mainio ajatus tuo kansanäänestys. Kumma kun muissa läntisissä demokratioissa sitä ei ole tajuttu. Yleensähän maat ovat liittyneet Natoon oudosti edustuksellisen demokratian hengessä, eikä kansanäänestykseen ole menty kuin kolmessa puolustusliiton 29 jäsenmaasta.

Kansanäänestystä on vastustettu väittämällä, ettei äänestäjillä olisi vankkaa tietopohjaa päätöksensä tueksi.

Hassu väite.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä