Otto Lehto vapaus, totuus ja rakkaus

Kaikki blogit puheenaiheesta Paavali

Kirkko irti Lutherista!

Kun joku Paavali julistaa Raamatussa, että ”esivalta ei kanna miekkaa turhaan” (Room. 13:4), niin tähän lisää saksalainen Martin Luther: ”Muutoinhan Jumala olisi antanut esivallan käteen ketunhännän!” Ja yllyttää esivaltaa miekkaansa säälittä käyttämään.

Raamatun kaksi kreikkalaista runoilijaa

Raamatun kaksi kreikkalaista runoilijaa

*

Harvemmin kai tulemme lähemmin ajatelleeksi, ketkä Raamatun kirjoittivat, ja keitä he oikein olivat miehiään.  Toki tiedämme heidät nimeltä, evankelistat ja muut, joiden nimiin tekstit on omistettu.  Kirjojen kirjan taustalla, tai jossain tekstin riveilläkin, on joitakin vähemmälle huomiolle jääneitä kynäniekkoja, joiden nimi ei paljastu suoraan Raamatun sisällysluettelosta.

Välimeri on hauta monelle – eräs pelastumistarina vuosien takaa

Välimeri on hauta monelle – eräs pelastumistarina vuosien takaa

*

Mare Nostrum – monen merta ylittävän hautaMediterranean – siis Välimeri.  Samalla yhdistäjä, kolmen maanosan yhdysside.  Tänään seuraamme muukalaisten ponnistuksi kohden pohjoista, toivoa.  Vaan on sitä samaa tehty aikaisemminkin.

*

Erään herätteen seurauksena tässä kertomus vuosien takaa:

Matka kohti Roomaa alkaa

Vasemmisto on unelma josta pitää herätä

VASEMMISTO ON RAKKAUTTA

Vasemmistolaisuus on romanttinen, kaunis unelma. Jos politiikka ratkaistaisiin sillä, kenellä on kauniimmat unelmat, vasemmistolaisuus voittaisi helposti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä