Otto Lehto vapaus, totuus ja rakkaus

Kaikki blogit puheenaiheesta Edistyspuolue

Soini perustaa uuden puolueen ja etsii sille johtajaa

Perussuomalaisten Timo Soini on kokoamassa Suomeen uutta oikeistopopulistista puoluetta, kertoo MTV - STT.  Puolueen nimeksi hän kaavailee edistyspuoluetta norjalaisen esimerkin mukaisesti.  Timo Soini sanoo myös etsivänsä puolueelle uutta, "profeetallista" johtajaa.

-Kun löytyisi oikea mies, puolueen kannatus nousisi nopeasti tuollaiseen 10 prosenttiin, Soini uskoo.

Ståhlbergin linjalla

Historiaa tulkitaan usein ääriliikkeiden kautta.  Monesti 1900-luvun alkua kuvataan porvarien ja työväestön vastakkainasettelun valossa ja 1930-lukua Lapuan liikkeen ja maanalaisen kommunismin ääri-ilmiöiden vuosikymmenenä.

Edistyspuolueen puoluekokouksen päätöksiä

Edistyspuolueen puoluekokous pidettiin Helsingissä lauantaina 16.8.2014. Paikalla oli 13 jäsenmaksun maksanutta jäsentä. Puoluekokouksessa käsiteltiin lähinnä lisäyksiä ja muutoksia puolueen virallisiin kantoihin. Kokouskutsussa mainituista kohdista äänestettiin seuraavasti (huom. pöytäkirjaa ei ole vielä tarkastettu, joten tulokset eivät ole virallisia):

 

Ehdotuksia Edistyspuolueen virallisiksi kannoiksi

Edistyspuolueen vuoden 2014 puoluekokous pidetään Panimoravintola Bruuverissa Helsingissä lauantaina 16.8.2014 klo 14-18. Osoite on Fredrikinkatu 63AB, 00100 Helsinki.

Tilaisuus on kaikille avoin mutta äänioikeus on sääntöjen mukaisesti vain Edistyspuolueen varsinaisilla jäsenillä. Kokouksen alun yhteydessä on mahdollista maksaa jäsenmaksu (kannatusjäsenillä vapaaehtoinen jäsenmaksu, varsinaisilla jäsenillä 20 euroa).

Suomi kaipaa (uutta) Keskustapuoluetta

Todellinen keskustapuolue edustaa kompromissia vasemmiston ja oikeiston tavoitteiden kanssa.

Todellinen edistysmielinen puolue taas edustaa rohkeaa, kestävää ja visionääristä uudistusmielisyyttä.

Näiden kahden tavoitteen yhdistäminen olisi askel kohti uutta, edistyksellistä keskustapuoluetta. 

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä