Otto Lehto vapaus, totuus ja rakkaus

Kaikki blogit puheenaiheesta A2

Propagandaa YLEllä?

Vähän jännä aihe ensimmäiseksi blogiksi, mutta  ollaan sen verta jännän äärellä ettei paljon vaihtoehtoja ole.

Toissailtana A2:n Pakolais-illassa esiintynyt maahanmuuttajaperhe on nostanut monella kulmakarvat pystyyn. Ihmetystä aiheutti etenkin perheen 5-vuotias tytär, joka oli käyttäytynyt oudosti lähetyksen aikana. Moni nyt epäileekin että tyttö ei kuulunut perheeseen, vaan kyseessä oli YLEn varta vasten kokoon laittama perhe.

A2: Pakolais-ilta olikin Pulttibois?

Ottamatta sen enempää tässä tekstissä kantaa itse pakolaiskeskusteluun tai maahanmuuttopolitiikkaan, tarkoitukseni on puuttua YLE:n harjoittamaan journalismiin.

Onko todellakin YLE:n tarkoitus tuottaa sirkushupia kansalle? Sen sijaan, että A2-ilta olisi millään tavalla avannut keskustelua, se lähes romutti pohjan koko keskustelukulttuurilta. Puheenvuoroja jaettiin erittäin epätasa-arvoisesti ja tiettyjä keskusteluaiheita pyrittiin vesittämään, esimerkiksi maahanmuuttajien osuutta rikostilastoissa.

Lähtisitkö treffeille kehitysvammaisen kanssa?

Arvoisa lukija, 

 

Katselin eilen Yleisradion A2 Kehitysvammais-illan. Se herätti minussa sisäisen mölläkän, mitä ei ole ollut pitkään aikaan ja jätti miettimään asiaa. Siksi kysynkin sinulta: Lähtisitkö treffeille kehitysvammaisen kanssa?

 

Ensimmäisenä haluaisin huomauttaa, etten edes pidä termistä kehitysvammainen, vaikka kyseessä onkin lääketieteellinen käsite. Puhun mieluummin ihmisestä, jolla on erityistarpeita. 

 

Ajankohtaisen kakkosen Yrittäjyys-illan jälkihöyryt

Osallistuin eilen Ajankohtaisen kakkosen Yrittäjyys-iltaan. Koin tehtäväkseni lähinnä esittää konkreettisia lainsäädäntömuutoksia, joilla valtiovalta luo yrityksille mahdollisimman hyvän toimintaympäristön. Koska puheaika oli rajallinen, haluan avata blogissani tarkemmin ajatuksiani koskien yrittäjyyttä.

A2 Yrittäjä-illan saldoa

Yleisradio ansaitsee kymmenen pistettä ja papukaijan merkin. Viime päivinä sen ajankohtaistoimitus on kirjoittanut useita nettiartikkeleita yrittäjyydestä, joista suosittelen pikaista yrittäjätestiä. Teema huipentui tiistaina (2.12.2014) televisioituun Ajankohtaisen kakkosen yrittäjyyteen keskittyneeseen keskusteluiltaan. Poimin yli kaksituntisesta keskustelusta muutamia huomioita.

Venäjästä, myönteisesti

Yli 20 vuotta Suomessa asunut Marina Oksanen arvosteli eilisillan Venäjä-keskustelussa sitä, ettei Suomen media julkaise ollenkaan myönteisiä uutisia Venäjästä. Aivan erityisesti hän mainitsi siinä hesaria (tieto, jota en voi vahvistaa koska en lue kyseistä lehteä enää 20 vuoteen).

A2 - pelle ja tirehtööri peilitalossa (Venäjä-ilta)

Kun Yle julisti tulevan A2-illan aiheen katsojille somessa - voi itku.

 

Kun Yle valikoi ohjelmaan vieraita katsojien ehdotusten perusteella - voi itku!

 

Kun ilta meni juuri kuten katsojat vieraslistan perusteella odottivat - voi itkujen itku!

 

Lopputulemana katsojat solvaavat kilpaa somessa katsojien ehdotusten pohjalta valikoituneita vieraita, ohjelman toimittajia ja Yleä. Formaattia, jonka pitävät vuodesta toiseen elossa seuraamalla sitä - ja/eli solvaamalla sitä.

 

Somesta poimittua:

 

"Pipopään" puheenvuoro

Twitterissä hillunut apinalauma ajoi parin viikon takaisen A2 Kannabis-illan jälkikeskustelun ikävästi sivuraiteille, ellei raiteiltaan.

 

Twitterin apinalauma kävi kiinni henkilöön, joka vaikutti ulkoiselta olemukseltaan muihin keskustelijoihin verrattuna poikkeavalta.

 

"TUO on se narkomaani!", apinat kirkuivat virtuaalisormillaan osoitellen.

 

"Nyt, perkele, se narkomaani ääneen! Me paremmat apinat tahdomme huvittua narkomaanin muminasta, me tahdomme nauraa hänelle!"

A2 Kannabis-ilta - Rikos ja rangaistus

Viime päivinä on tapahtunut pari mainitsemisen arvoista asiaa.


a) Menetin iltapäivälehtineitsyyteni. Heruteltu on ennenkin. So not. Elämä on laiffii. Ja en edelleenkään antanut niille haastattelua. Keräilkööt sirpaleita.


b) Osallistuin Ylen A2 25-vuotisjuhlakeskusteluun.

 

Kannatan kannabista!

Koska Suomi on penkkiurheilun luvattu maa, ilmoittaudun heti kärkeen kannabis-tiimin kannattajaksi. Hurraan kun kannabiksella menee hyvin. Nyt kannabis on pääsemässä kansalliseen mestaruusliigaan, kun YLE:n ”kannabisilta” järjestetään tänään (4.3.2014) TV2:ssa. Kai on jo popcornit valmiina?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä